Vsak četrtek po večerni sveti maši v župnijski cerkvi Železniki

Druženje v molitveni skupini izvira iz dejstva, da je Gospod Jezus resnično navzoč med nami, če smo zbrani v njegovem imenu. Pred izpostavljenim Najsvetejšim pa se še na poseben način čuti, da je Jezus živ med nami. Bratje in sestre se iskreno veselimo najlepše in najmogočnejše luči, ki je sveta evharistija, tiste luči, katere žarki vedno znova osvetljujejo našo temo. Evharistija je vir življenja, neusahljivi izvor ljubezni, ki ozdravlja naše rane. Če se človek izpostavi soncu, ljudje opazijo, da se ga je sonce “prijelo”. Evharistija je tako sonce in nam glasno kliče: »Ogrejte se v moji ljubezni in potem to ljubezen odsevajte na vse, ki se boste z njimi srečevali.«

molitev 2 Nekaj misli sv. patra Pija o molitvi:molitev 2- Molitev je izlitje našega srca v Božje srce. Dobra molitev gane Božje srce in ga čedalje bolj vabi, naj nas usliši. Kadar molimo k Bogu, skušajmo izliti vso svojo dušo. In naše molitve ga bodo pritegnile, da nam bo lahko prišel na pomoč.
- Moli in upaj; ne vznemirjaj se. Vznemirjanje ne koristi ničemur. Bog je usmiljen in bo uslišal tvojo molitev.
- Molitev je najboljše orožje, ki ga imamo; je ključ, ki odpira Božje srce. Jezusu moraš govoriti tudi s srcem, ne samo z ustnicami; še več, v nekaterih okoliščinah mu moraš govoriti
samo s srcem.
- Ko v molitvi govoriš z Gospodom, mu govori in ga hvali; če mu zaradi okornosti ne moreš govoriti, naj ti ne bo nevšečno; On, ki bo videl, bo vesel tvoje navzočnosti, podpiral bo tvoj molk in še enkrat boš potolažen, ko te bo prijel za roko.
- Vse molitve so dobre, če jih spremljata pravi namen in dobra volja.
- Premišljujte in imejte zmeraj pred očmi razuma veliko ponižnost Božje in naše Matere, ki je tem bolj prodirala v globino ponižnosti, kolikor bolj so v njej rasli nebeški darovi.
- Vedno se ljubeče ponižaj pred Bogom in pred ljudmi, kajti Bog govori le tistim, ki so pred njim ponižnega srca.
- Molite za hudobneže, molite za gorečneže, molite za papeža, za vse duhovne in časne potrebe svete Cerkve, naše nadvse blage matere; in posebej molite za vse, ki delajo za odrešenje duš in v slavo nebeškega Očeta.

Naša molitvena skupina se tedensko zbira pred Najsvetejšim v cerkvi. Verujemo, da je Jezus pred nami živ in mu je všeč, če prihajamo k njemu kot najponižnejšemu prijatelju in ga slavimo, se mu zahvaljujemo in mu predstavimo svoje probleme in nevšečnosti in od njega izprosimo, kar potrebujemo mi in svet okrog nas. Ko smo pri njem, smo najbolj pri sebi. Vedno bolj si upamo na glas izreči tudi osebne prošnje in potem skupaj prosimo Gospoda po izrečenih namenih. Zaupamo v moč skupne molitve pred Jezusom in njegovo materjo Marijo, zato ta večer v tednu nobena druga stvar nima prednosti. Vemo, da je rožni venec Mariji posebno ljuba molitev, zato začenjamo prav z njo. Na koncu prisluhnemo še Božji besedi in njeni razlagi, ki nam jo pripravi duhovnik. Vedno tudi prepevamo, saj prav pesem včasih na poseben način poživi naša srca.

Vrata v molitveno skupino so odprta. Čim več se nas bo združevalo v ljubezni do Boga, Božje Matere in vsega nebeškega dvora, tem več blagoslova lahko pričakujemo za naše vsakdanje življenje in za naše župnije.

Vsako prvo soboto v mesecu poromamo na Kurešček k Mariji, Kraljici miru. Avtobus odpelje iz Zalega Loga ob 7.15 uri in sprejme vse, ki se nam želite pridružiti. Povratek je malo pred 14. uro.

Go to top