history-career-tipsČlani zgodovinske skupine župnije Železniki se po osmih letih od ustanovitve še vedno srečujemo. Krožek vodi g. Vincencij Demšar, z nasveti nam pomaga naš župnik g. Tine Skok. Srečujemo se vsak drugi torek v mesecu. Najprej se udeležimo večerne sv. maše, po njej nadaljujemo srečanje v veroučni učilnici, ki traja približno dve uri.
V preteklosti smo obiskali vse cerkve v Selški dolini, ki so bile med drugo svetovno vojno požgane, po vojni pa obnovljene, od Železnikov do sv. Tomaža nad Praprotnom. Od domačinov, ki so to doživeli smo slišali različna doživetja. Radi pripravimo kakšno razstavo, odvisno od gradiva, ki ga nam krajani radi posodijo za razstavljanje. To delamo zato, da tisti, ki jih zanima to tudi lahko pogledajo. Povprašali smo tudi starejše župljane o verskem, molitvenem življenju in običajih nekoč v župniji, kar imamo tudi zapisano. Ker se bliža visoka obletnica naše župnije, smo na predlog g. župnika že začeli zbirati podatke in fotografije o tem.
V prihodnosti bi radi pripravili pogovorni večer na to temo. V skupini pogrešamo pokojnega Jankota Pintarja iz Dražgoš, ki nam je vedno povedal kaj iz svojega bogatega spomina. Vabimo nove člane, tudi mlajše, če jih zanima delo v krožku, da se nam pridružijo.

Ivana Benedičič

Go to top