fd1

Župnija v Železnikih je bila v nedeljo 20. julija praznično obarvana s slovesno Zlato mašo – 50 let duhovništva msgr.Franca Dularja, nekdanjega župnika naše župnije. Mašo, ki jo je daroval zlatomašnik je bila namenjena vsem čipkaricam, pokojnim in živim, saj je bila ta dan tudi Čipkarska nedelja kjer je Turistično društvo v Železnikih pripravilo že 52. Čipkarske dneve. Z zlatomašnikom msgr. Dularjem so somaševali župnik Tine Skok, kaplan Branko Setnikar in Ivan Mihelič, duhovni pomočnik iz župnije Šenčur.

 

Župnija Železniki je Franca Dularja povabila na ponovitev Zlate maše iz velikega spoštovanja, saj je v njegovih letih službovanja pustil bogato sled tako na duhovnem kot gospodarskem področju župnij Železniki, Dražgoše in Zali Log. Še posebno se je msgr. Dular izkazal v Železnikih z obnovo in prenovo župnijske cerkve sv. Antona puščavnika, katera je pod njegovim vodstvom obnove postala pravi biser med cerkvami v Selški dolini. Uspešno se je lotil tudi obnove cerkve sv. Frančiška ter stare kaplanije, kjer že od 1.9.1995 uspešno deluje Antonov vrtec, kjer je bil msgr. Dular njegov prvi ravnatelj. Občina Železniki mu je za te zasluge leta 2002 podelila listino Častnega občana.

Pozdravni nagovor mu je v imenu vseh treh župnij namenil Matej Šubic, kateremu so se kasneje pridružili še Jana Gaser iz Župnije Zali Log, Nežka Čufar iz Antonovega vrtca ter predstavnik skavtov. Slovesnosti se je udeležil tudi Anton Luznar župan Občine Železniki. Množična udeležba faranov vseh treh župnij je pomemben dokaz pozornosti ter hvaležnosti jubilantu - nekdanjemu župniku. Mašo so spremljali združeni CMPZ vseh treh župnij s solisti Martino Šubic in Janezom Trilerjem, z zborovodkinjo Martino Šubic ter organistom Tomažem Močnikom. Po slovesnosti so s prijetnim druženjem nadaljevali srečanje na trgu pred cerkvijo, kjer so obujali spomine na čase in dogodke, ko je župnijo vodil jubilant – zlatomašnik msgr. Franc Dular.

Zapis pripravil in fotografiral: Anton Sedej

Fotogalerija: Aleksander Čufar

Go to top