grob1
V nedeljo, 14. 1., ob 8. uri bo v župnijski cerkvi sv. Lucije v Dražgošah, kot že dolga leta, tudi letos maša za vse padle v dražgoški tragediji.

V pripravi na ta spominski dan povabljeni, da z molitvijo podpremo prizadevanja, da bi se kostnica s spomenikom v Dražgošah uredila v skladu z Zakonom o vojnih grobiščih in Pravilnikom o pokopališkem redu na vojnih grobiščih.
Pobiti Dražgošani so bili leta 1976 preneseni iz župnijskega pokopališča v kostnico v spomeniku. Tako je kostnica s spomenikom dejansko grob pobitih Dražgošanov in padlih partizanov.
Omenjeni Zakon in Pravilnik pa določata način označevanja vonjih grobišč in reda na vojnih grobiščih, da se vsak obiskovalec že ob prihodu na to območje zaveda, da je to grobišče in da se potem ve tudi primerno vesti.
O tem smo v Dražgošah že nekajkrat govorili tudi na ŽPS zato želimo za ureditev te zadeve prositi tudi z vztrajno in zaupno molitvijo.

Devetdnevnico začnemo na prvi petek, 5. 1. Vsak dan molímo desetko rožnega venca na čast Svetemu Duhu ter molitev Pridi, Sveti Duh z vzkliki na priprošnjo svetnikov in blaženih.

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni. Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo in prenovil boš obličje zemlje.
Molimo. Bog naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

Sv. Marija – prosi za nas,
sv. Jožef,
sv. Lucija,
sv. Maksimilijan Kolbe,
sv. Janez Pavel II.,
sv. Frančišek in Hiacinta Marto,
blaženi Alojzij Grozde,
bl. drinske mučenke,
vsi slovenski mučenci,
vsi angeli in svetniki.

Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
Brezmadežno Srce Marijino, bodi naše rešenje!

Z ljubljenim Sinom nas blagoslovi Devica Marija. Amen.

Go to top