Lk 9 11 17 565

Tedaj je vzel tistih pet hlebov in dve ribi, se ozrl v nebo, jih blagoslovil, razlômil in dajal učencem, da so jih delili med množico. Vsi so jedli in se nasitili. Pobrali so, kar jim je ostalo, in s temi koščki so napolnili dvanajst košar. (Lk 9,11-17)

Slika: Bernardette Lopez, www.qumran2.net

 


 

Oznanila

Hvala za darove, ki ste jih ob smrti +Franca Kavčiča iz Dražgoš sosedje darovali za sv. mašo in za cerkev v Dražgošah.

V soboto, 11. junija 2022, je odšel h Gospodu duhovnik g. Franc Grahek, ki je bil v občestvu naših župnij kaplan od leta 1962 do 1966. Rajnega duhovnika priporočamo v molitev.

Prihodnjo nedeljo izide novo Občestvo. Ker je v juliju za svete maše v Železnikih še nekaj prostih dni, lahko v tem tednu še oddate mašne namene za mesec julij in za prihodnje mesece.

 

Romanje križa Svetovnega dneva mladih

Ta konec tedna je naši dekaniji križ svetovnega dneva mladih. V Žireh bo v soboto, 18. 6., (slavilni večer ob 19.00); v Stari Loki ga sprejmejo v soboto ob 22.00. V nedeljo, 19. 6., ob 15.00 uri odide iz Stare Loke v Selca.

 

Devetdnevnica in sv. maša za domovino

Od četrtka, 16. 6., v Železnikih obhajamo devetdnevnico za domovino. V ta namen vsak dan pol ure pred mašo molimo rožni venec za domovino, ob koncu maše pa se združimo v molitvi na čast Svetemu Duhu. V Železnikih bo v soboto, 25. 6., na dan državnosti ob 19. uri v župnijski cerkvi maša za domovino.

Srce Jezusovo

V petek, 26. 6., je praznik presvetega Srca Jezusovega. Maše bodo:
na Zalem Logu ob 18. uri, v Železnikih ob 19. uri in  v Dražgošah ob 20. uri.

 

Diakonsko in mašniško posvečenje

Novi diakon (25. 6.) in novomašniki (29. 6.) se bodo v prihodnjih dneh udeležili duhovnih vaj pred posvečenjem, zato jih še posebej podprimo z molitvijo.

 

Čipkarski dnevi

Prihodnjo nedeljo, 26. junija, bo v okviru Čipkarskih dni ob 10. uri v župnijski cerkvi sv. Antona maša za klekljarice in turistične delavce.

 

Pomoč pri nakupu šolskih potrebščin

Karitas ponovno nudi pomoč osnovnošolcem in srednješolcem pri nakupu nujnih šolskih potrebščin za naslednje šolsko leto. Izpolnjene vloge oddajte do 28. 6. 2022. Navodila so na spletni strani.

 

Oratorij

Za poletni oratorij (4. do 8. 7.) je za otroke še nekaj prostih mest. Povabljeni k prijavi. Prijavnice so na voljo v cerkvah in na spletni strani. (Prijavnica PDF)

 

Molitev

Skupaj molimo za novomašnike in novega diakona ter za domovino.

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih
in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo
in prenovil boš obličje zemlje.

Molimo! Bog naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

Go to top