Lk 10 1 12 17 20 565

Tisti čas je Gospod določil še drugih dvainsedemdeset in jih poslal pred seboj po dva in dva v vsako mesto in kraj, kamor je sam nameraval. Rekel jim je: »Žetev je obilna, delavcev pa malo. Prosíte torej Gospoda žetve, naj pošlje delavce na svojo žetev. Pojdite! Pošiljam vas kakor jagnjeta med volkove. Ne nosíte s seboj ne denarnice ne torbe ne sandal in spotoma nikogar ne pozdravljajte!  (Lk 10,1-12.17-20)

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


 

Oznanila

Hvala za darove, ki ste jih ob smrti +Rafkota Lotriča iz Železnikov sosedje darovali za sv. maše.

V cerkvi v železnikih je na mizi pod korom veliko pozabljenih oblačil, dežnikov od verouka. Poglejte, če je morda kaj vašega.

 

Maša v Suši za Davčo

Danes, na prvo nedeljo v juliju, 3. 7., je ob 9.30 v Suši romarska sv. maša za Davčo. Danes zato ne bo maše v župnijski cerkvi na Zalem Logu.

 

Poletni oratorij 2022 – Za božjo slavo!

Jutri (v ponedeljek 4. 7.) pričnemo z letošnjim oratorijem.

Na oratoriju bomo veseli kakšnega sadja in sokov, ki jih prinesete v župnišče do 9. ure.

Povabljeni na zaključno sv. mašo prihodnji petek, 8. 7., ob 16. uri v župnijsko cerkev v Železnike. Animatorje, otroke in sodelavce podprimo z molitvijo.

 

Prva sobota

Sedaj bomo pred Najsvetejšim skupaj zmolili litanije Matere Božje in posvetilno molitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Večer se bo nadaljeval z molitvijo rožnega venca s premišljevanji v »binkoštni dvorani«, tihim češčenjem najsvetejšega in molitvijo brevirja do
22. ure. Medtem bo priložnost za sveto spoved.

 

Molitev

Ob koncu združimo naše molitve za vsa novomašnike, redovnike, redovnice, misijonarje, duhovnike in za nove duhovne poklice:

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni. Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo. In prenovil boš obličje zemlje.
Molimo. Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

 

Molimo tudi za naše družine:

Pod tvoje varstvo pribežimo, o sveta božja Porodnica, ne zavrzi naših prošenj v naših potrebah, temveč reši nas vselej vseh nevarnosti, o častitljiva in blagoslovljena Devica, naša gospa, naša srednica, naša besednica! S svojim Sinom nas spravi, svojemu Sinu nas priporoči, svojemu Sinu nas izroči!

Prosi za nas, sveta božja Porodnica.  Da postanemo vredni obljub Kristusovih.

Go to top