Lk 14 1 7 14 565

Ko je Jezus v soboto prišel na obed v hišo nekega prvaka med farizeji, so ga ti opazovali.

Tistemu, ki ga je povabil, pa je govóril: »Kadar prirejaš kosilo ali večerjo, ne vabi ne prijateljev ne bratov ne sorodnikov ne bogatih sosedov, da te morda tudi oni ne povabijo in ti povrnejo. Nasprotno, kadar prirejaš gostijo, povabi uboge, pohabljene, hrome, slepe, in blagor tebi, ker ti ne morejo povrniti; povrnjeno ti bo namreč ob vstajenju pravičnih.« (Lk 14,1.7-14)

 

Slika: Marcello Cerrato, www.qumran2.net


Oznanila

Prvi petek in prva sobota v septembru

V septembru bova duhovnika bolnike in ostarele obiskala po domovih v petek, 2. 9.

Kjer bi še na novo želeli obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

V Železnikih bo na prvi petek izpostavitev Najsvetejšega ob 18. uri. Možnost za sv. spoved bo od 18. ure daje.

Prvo soboto bomo obhajali v soboto, 3. 9., po sv. maši na ustaljen način. Povabljeni k češčenju Najsvetejšega do 22. ure. Medtem bo priložnost za sv. spoved.

V Dražgošah in na Zalem Logu vsako nedeljo po prvem petku v mesecu povabljeni pol ure pred sv. mašo k molitvi rožnega venca in litanij pred Najsvetejšim.

 

Verouk 2022-2023

1. razred – Obvezen vpis k verouku za učence 1. razreda iz vseh treh župnij bo v četrtek, 1. 9., od 9. do 11. ure in po večerni sv. maši v župnišču v Železnikih. K vpisu prinesite družinsko knjižico ali krstni list ali potrdilo o krstu otroka.

2. do 9. razred – Veroučence bomo tudi letos sami razdelili v skupine. Urnik, poimenski seznam, informacije o vpisu, učbenikih in katehetskem prispevku bo objavljeno najkasneje v sredo, 31. 8., na oglasni tabli in spletni strani. Verouk se bo pričel v ponedeljek, 12. 9.

 

Srečanje bolnikov, invalidov in starejših

V nedeljo, 4. 9., povabljeni na vsakoletno srečanje upokojenci nad 70 let, pa tudi bolni in invalidi vseh starosti ter tisti, ki se spopadajo z hudini notranjimi stiskami.

Bolniško maziljenje bomo delili v vseh župnijah po vseh sv. mašah (tudi v soboto zvečer). Priporočeno je, da tisti, ki želite prejeti bolniško maziljenje, že prej pristopite k sveti spovedi. Možnost za sv. spoved bo pol ure pred sv. mašo, ko bomo molili rožni venec.

V Železnikih bomo po sv. maši (ob 10.oo uri) v župnišču nadaljevali z družabnim srečanjem s kosilom.
Vsi udeleženci lepo povabljeni v čim večjem številu! Kdor nima prevoza, naj sporoči na 051/241 254 (ga. Mateja Tušek).

 

Romanje na Brezje za duhovne poklice

Letošnje romanje na Brezje bo potekalo v soboto, 10. 9., na Brezjah.

Program: 9.00 rožni venec in molitvena ura za duhovne poklice; 10.00 sveta maša.

– Organiziran je avtobusni prevoz. Odhod izpred cerkve v Železnikih bo ob 7.30 uri.
Peš romanje na Brezje iz naših treh župnij bo izpred nekdanje trgovine v Dražgošah ob 5.30 uri. Hoje je za 4 ure. Povratek z avtobusom. Letos se nam bodo pridružili veroučenci 9. razreda v pripravi na prejem zakramenta sv. birme.

Povabljeni vsi župljani iz vseh treh župnij, še posebej cele družine, saj je molitev za duhovne poklice naša skupna skrb.

Prijave za avtobus v obe smeri ali samo za povratek zbiramo v župnišču do ponedeljka, 5. 9.

Vabljeni, da skupaj s svojimi škofi molimo za nove duhovne poklice ter za svetost in stanovitnost poklicanih. Bogu se bomo zahvalili tudi za vse, ki so na Božji klic v duhovništvo ali posvečeno življenje že odgovorili.

 

Stična mladih 2022

Za srečanje mladih v Stični, ki bo potekalo v soboto, 17. 9., pod geslom Izberi vihar (Mt 14,22-33) bo odhod avtobusa izpred župnijske cerkve v Železnikih ob 7.30. Zbiranje udeležencev se bo začelo ob 9.30. Program se bo zaključil predvidoma ob 21.00. Prijavite se pri g. kaplanu do nedelje, 11. 9.

 

Go to top