Lk 16 1 13 565

Tisti čas je Jezus govóril svojim učencem: »Žível je neki bogataš, ki je imel oskrbnika in tega so mu zatožili, da zapravlja njegovo premoženje. Poklical ga je in mu rekel: ›Kaj slišim o tebi? Podaj obračun o svojem gospodarjenju, ker ne boš več mogel biti moj oskrbnik.‹ … Oskrbnik pa je poklical dolžnike svojega gospodarja, vsakega posebej. In rekel je prvemu: ›Koliko si dolžan mojemu gospodarju?‹ Ta je rekel: ›Sto vrčev olja.‹ On pa mu je dejal: ›Vzemi svojo zadólžnico, brž sédi in zapiši: petdeset.‹ Spet drugemu je rekel: ›Koliko si pa ti dolžan?‹ Rekel mu je: ›Sto mernikov žita.‹ Dejal mu je: ›Vzemi zadólžnico in zapiši: osemdeset.‹ In gospodar je pohvalil krivičnega oskrbnika, da je preudarno ravnal, kajti sinovi tega veka so do svojega rodu preudarnejši kakor sinovi luči. (Lk 16,1-13)

Slika: Bernardette Lopez , www.qumran2.net


 

 

Oznanila

Srečanja animatorjev in mladih po birmi

Animatorji in mladih po birmi povabljeni v petek, 23. 9., ob 19. uri na redno tedensko srečanje. Začnemo v cerkvi s sv. mašo, po maši bomo nadaljevali v župnišču v Železnikih.

 

Obletnica poplav

Danes, 18. 9.,  obhajamo obletnico poplav. Molimo za vse žrtve ter dobrotnike, ki so pomagali pri odpravljanju posledic, ter za blagoslov pri obsežnih gradbenih delih, ki potekajo za zagotovitev protipoplavne varnosti. Pridi Sveti Duh …

 

Karitas, romanje starejših v Grosuplje

V soboto, 24. 9., Župnijska Karitas Železniki vabi starejše župljane iz vseh treh župnij na romanje v župnijo sv. Mihaela v Grosuplje. Prijavite se še do ponedeljka, 19. 9. Več si preberite v Občestvu.

 

Blagoslov otrok, staršev in vzgojiteljev

Na Slomškovo nedeljo, 25. 9., bo ob začetku novega pastoralnega leta pri vseh mašah blagoslov otrok, dijakov, študentov, staršev, vzgojiteljev ter njihovih šolskih, študijskih in veroučnih potrebščin. Otroci, pridite in prinesite k blagoslovu svoje šolske torbe.

 

Oklic

(Železniki) Krščanski zakon želita skleniti ženin Gašper Urh in nevesta Neža Pagon.
Oklic je na oglasni tabli. Novoporočenca priporočamo v molitev.

Go to top