Mt 16 13 20 565

Jezus je dejal Petru: »… Ti si Peter, Skala, in na tej skali bom sezidal svojo Cerkev in peklenska vrata je ne bodo premagala. Dal ti bom ključe nebeškega kraljestva; kar koli boš zavezal na zemlji, bo zavezano v nebesih; in kar koli boš razvezal na zemlji, bo razvezano v nebesih.« (Mt 16,13-20)

Slika: El Greco, Sv. Peter - Skala, https://www.wga.hu/


 

 

Oznanila

Magnificat – brezplačen izvod

Založba Družina ob deseti obletnici izhajanja bogoslužne-molitvene revije Magnificat ponuja naročilo brezplačnega izvoda. Naročite ga po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na tel.: 01/360-28-28.

 

Mašni nameni in bralci beril

Glasilo Občestvo bo za mesec september izšlo do prihodnje nedelje, zato so mašni nameni do nedelje, 3. 9. 2023, objavljeni v oznanilih.

2023 09 01

 

Obisk bolnikov in ostarelih

Obisk bolnikov in ostarelih po domovih bo že  v četrtek, 31. 8. Kjer bi še na novo želeli obisk duhovnika na domu, sporočite v župnišče.

 

Verouk 2023/2024

1. razred – Obvezen vpis k verouku za učence 1. r. iz vsega občestva bo v petek, 1. 9., od 9. do 11. ure in po večerni sv. maši v župnišču v Železnikih. K vpisu prinesite družinsko knjižico ali potrdilo o krstu otroka.

2. do 9. razred – Veroučence bomo tudi letos sami razdelili v skupine. Urnik, poimenski seznam, informacije o vpisu, učbenikih in katehetskem prispevku bo objavljeno do četrtka, 31. 8., na oglasni tabli in spletni strani.

 

Prvi petek in prva sobota

V Železnikih bo na prvi petek izpostavitev Najsvetejšega ob 18. uri. Molitev bodo vodili bodoči birmanci, ki bodo v pripravi na birmo obhajali devet prvih petkov s sv. spovedjo in sv. obhajilom.

Molili bomo rožni venec in litanije Srca Jezusovega ter  obnovili  posvetitev Jezusu Kristusu Kralju. Pred sv. mašo in med njo bo spovedoval tudi eden od br. kapucinov.

K sv. spovedi za opravljanje prvih petkov oz. prvih sobot lahko pristopite ves teden pred tem.

Prvo soboto bomo obhajali 2. 8. Pol ure pred sv. mašo bo molitev rožnega venca pred Najsvetejšim. Medtem bo priložnost za sv. spoved. Po maši bomo molili litanije in obnovili posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Večer bomo nadaljevali z molitvijo brevirja do 21. ure. 

 

Oklic

(Dražgoše) Krščanski zakon želita skleniti ženin Matej Kavčič in nevesta Sabina Lotrič.
Oklic je na oglasni tabli. Novoporočenca priporočamo v molitev.

Go to top