oratorij logo 2024 napis

Termin in prijava

oratorij logo 2024 crPoletni oratorij bo v Železnikih potekal od 1. do 5. julija 2024.

Prijavnice na oratorij so že na voljo v cerkvi in na spletni strani. (Prijavnica PDF)
Število prijav je omejeno na 80 otrok. Na oratorij se boste lahko prijavili tudi še po ponedeljku, petku. 31. 5., vendar naknadno prijavljenim, zaradi oddaje naročil, ne bomo mogli zagotoviti oratorijske majice.

Povabljeni k finančni podpori, da po svojih močeh prispevate v oratorijski nabiralnik v cerkvi v Železnikih ali z nakazilom na TRR župnije Železniki.

 

Vsebina

Naslov letošnjega oratorija je izluščen iz glavnega sporočila Danijelove knjige, da Bog vodi zgodovino in nas rešuje, če smo mu le zvesti.

Danijelova zgodba je polna intenzivnega dogajanja, čudežnih rešitev in fantastičnih sanj. Zgodba je postavljena v okolje Babilonskega dvora, kamor del Izraelcev prispe v izgnanstvo po porazu proti Babiloncem. Med njimi je tudi Danijel in njegovi tovariši. Zaradi nadarjenosti in modrosti so izbrani za kraljevo šolo, da bi postali kraljevi svetovalci.

Prerok Danijel se odlikuje s svojo modrostjo, razumom in intuicijo, a vse to je sad njegove zvestobe in zaupanja Bogu. Tudi v najtežjih preizkušnjah, ko mu stržejo po življenju, mu ostane zvest. Bog pa po njem pokaže, da varuje svoje zveste.

Oratorij bo letos udeležence in animatorje oratorija spodbujal, da bi ob zgledu preroka Danijela spoznali moč molitve, zvestobo Bogu, čistost, spoštovanje svetega in Božje varstvo.

 

Go to top